Opskrift
Engelsk bøf
med kartofler, bønnesalat og kryddersmør
Ingredienser
-
4 stk. oksefilet
-
4 spsk. bredbladet persille
-
1 fed hvidløg
-
4 bagekartofler
-
2 fed hvidløg
-
3 dl grøntsagsbouillon
-
300 g grønne bønner
-
1 løg
-
250 g brune champignoner
-
150 g. smør
-
salt
-
peber
Fremgangsmåde
Kryddersmør
Skyl og hak persille fint. Pil og knus hvidløg. Rør smørret med persille og hvidløg, og stil det på køl.
Kartofler i fad
Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og fordel dem i et smurt ovnfad..
Pil hvidløg, og knus dem over kartoflerne. Hæld bouillon på, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne ca. 30 minutter i ovnen, til de er møre. Varm en pande op, og steg bøfferne på fedtkanten, til kanten er flot gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Bønnesalat med svampe
Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter. Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Steg løg og champignoner gyldne i smør på en pande, og krydr med salt og peber. Tilsæt bønnerne, og vend godt rundt. Servér bøfferne med en skefuld kryddersmør, kartofler og bønnesalat.
Tips
Pynt evt. retten med skovsyre.
Andre opskrifter med

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




