Opskrift

Koteletter á la saltimbocca

Personer

2 PERSONER

Timer

30 minutter

Ingredienser

  • 2 svinekoteletter

  • 4 skiver parmaskinke

  • 300 g små vaskede kartofler med skræl

  • 200 g San Marzano-tomater

  • ½ rødløg

  • 12 – 14 stk. friske salvieblade

  • ½ dl hvidvin

  • ½ dl marsala

  • 1 – 2 spsk. smør

  • Olivenolie

  • Lidt mel

  • Salt

  • Peber

  • Små nye kartofler

  • Olivenolie

Fremgangsmåde

Bank koteletterne ud så de er ca. 1½ cm tykke eller få slagteren til det. Læg et stykke parmaskinke på hver kotelet og dernæst et par blade salvie ovenpå parmaskinken. Gem resten af bladene til henholdsvis kartofler og sauce. Drys lidt mel på undersiden af koteletterne. I mellemtiden koges kartoflerne kort og dampes. Steg dem dernæst på en pande til de bliver gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med olie tomater og rødløg. Drys evt. med lidt frisk basilikum ved anretning og dryp lidt olie henover. Koteletterne steges nu først på undersiden i olivenolie og smør i ca. 2½ minut, hvorefter de vendes og steges yderligere i ca. 2½ minutter. Hæld hvidvin og Marsala ved og lad dem simre i ca. 8-10 minutter, hvorefter de tages af panden. Kog dernæst væden ind og monter til sidst med lidt smør.