Opskrift
Koteletter á la saltimbocca
Ingredienser
-
2 svinekoteletter
-
4 skiver parmaskinke
-
300 g små vaskede kartofler med skræl
-
200 g San Marzano-tomater
-
½ rødløg
-
12 – 14 stk. friske salvieblade
-
½ dl hvidvin
-
½ dl marsala
-
1 – 2 spsk. smør
-
Olivenolie
-
Lidt mel
-
Salt
-
Peber
-
Små nye kartofler
-
Olivenolie
Fremgangsmåde
Bank koteletterne ud så de er ca. 1½ cm tykke eller få slagteren til det. Læg et stykke parmaskinke på hver kotelet og dernæst et par blade salvie ovenpå parmaskinken. Gem resten af bladene til henholdsvis kartofler og sauce. Drys lidt mel på undersiden af koteletterne. I mellemtiden koges kartoflerne kort og dampes. Steg dem dernæst på en pande til de bliver gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med olie tomater og rødløg. Drys evt. med lidt frisk basilikum ved anretning og dryp lidt olie henover. Koteletterne steges nu først på undersiden i olivenolie og smør i ca. 2½ minut, hvorefter de vendes og steges yderligere i ca. 2½ minutter. Hæld hvidvin og Marsala ved og lad dem simre i ca. 8-10 minutter, hvorefter de tages af panden. Kog dernæst væden ind og monter til sidst med lidt smør.
Andre opskrifter med Svinekød

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




