Opskrift

Kødkvægstatar

med krydderurter

Personer

4 PERSONER

Timer

30 minutter

Ingredienser

  • 700 g magert hakket kødkvæg

  • 1 lille skalotteløg

  • 1/2 rød, spansk chili

  • 2 spsk. friske krydderurter (Estragon, basilikum og persille)

  • 2 tsk. dijonsennep

  • 1 tsk. koncentreret tomatpuré

  • 2 tsk. worchestershiresauce

  • 1 spsk. cognac

  • 1 spsk. jomfruolivenolie

  • 1 spsk. smør

  • Salt og peber

  • 1 stk. peberrod

  • 1 bdt. purløg

  • 1 lille glas kapers

  • Ca. 300 g spæde salatblade

  • 4 skiver groft hvedebrød

  • 10 små og søde tomater

  • 2 tsk. vindruekerneolie

  • 1 tsk. smør til stegning

Fremgangsmåde

Skyl og tør salaten. Rist brødskiverne. Skær tomaterne i skiver. Hak skalotteløg, chili og krydderurter fint. Rør tatarkødet med alle de nævnte ingredienser samt salt og peber. Form kødet til små hakkebøffer. Arranger salaten og tomatskiverne på brødet og læg dem på et fad eller en tallerken. Varm olie og smør op på panden og rist bøfferne kort ved stærk varme på begge sider. Læg salaten på brødet og bøffen ovenpå. Server dem straks med friskhøvlet peberrod, hakket purløg og kapers på toppen.