Opskrift
Entrecote
med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce
Ingredienser
-
400 gram Entrecote
-
2 deciliter Rødvin
-
1 spsk Sukker
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
1 spsk Sovsekulør
-
3 stk Gulerødder
-
1 stk Pastinak
-
1 spsk Hakket Persille
-
1 spsk Solsikkeolie
-
1 spsk Honning
-
15 stk Kartofler
-
2 spsk Olie
-
Salt
Fremgangsmåde
Bøffer
Steg bøfferne på en meget varm pande med olie på i 3 min. på hver side. Tag dem af, pak dem ind i sølvpapir, og lad dem ligge i 5 min. Hæld rødvin og sukker på den stadig varme pande, og lad det koge i 2 min. Tilsæt fløde, kulør og salt. Lad det koge, til det har sauce-konsistens (2-3 min.).
Rodfrugter
Skræl og skær gulerødder i stave, læg dem i et ovnfast fad, bland med olie, honning og salt. Bages ved 200 grader i 15 minutter. Bland med persille lige inden anretning.
Kartofler
Bland kartofler, salt og olie i et ovnfast fad, stil det i ovnen samme tid som gulerødderne. Bag 200 grader i 25 minutter.
Anretning
Læg en håndfuld af rodfrugterne midt på en tallerken. Skær bøffen over på skrå, og læg dem op ad hinanden oven på rodfrugterne. Hæld saucen i en ring rundt om, så den ikke rører bøffen og rodfrugterne. Server kartoflerne i en pæn skål ved siden af.