Opskrift

Entrecote

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

Personer

2 PERSONER

Timer

1 time

Ingredienser

  • 400 gram Entrecote

  • 2 deciliter Rødvin

  • 1 spsk Sukker

  • 2 deciliter Piskefløde 38%

  • 1 spsk Sovsekulør

  • 3 stk Gulerødder

  • 1 stk Pastinak

  • 1 spsk Hakket Persille

  • 1 spsk Solsikkeolie

  • 1 spsk Honning

  • 15 stk Kartofler

  • 2 spsk Olie

  • Salt

Fremgangsmåde

Bøffer
Steg bøfferne på en meget varm pande med olie på i 3 min. på hver side. Tag dem af, pak dem ind i sølvpapir, og lad dem ligge i 5 min. Hæld rødvin og sukker på den stadig varme pande, og lad det koge i 2 min. Tilsæt fløde, kulør og salt. Lad det koge, til det har sauce-konsistens (2-3 min.).

 

Rodfrugter
Skræl og skær gulerødder i stave, læg dem i et ovnfast fad, bland med olie, honning og salt. Bages ved 200 grader i 15 minutter. Bland med persille lige inden anretning.

 

Kartofler
Bland kartofler, salt og olie i et ovnfast fad, stil det i ovnen samme tid som gulerødderne. Bag 200 grader i 25 minutter.

 

Anretning
Læg en håndfuld af rodfrugterne midt på en tallerken. Skær bøffen over på skrå, og læg dem op ad hinanden oven på rodfrugterne. Hæld saucen i en ring rundt om, så den ikke rører bøffen og rodfrugterne. Server kartoflerne i en pæn skål ved siden af.