Opskrift

A la alsace løgtærte

med røget skinke og munsterost

Personer

6 PERSONER

Timer

30 minutter

Ingredienser

  • 4 løg

  • 1 timiankvist

  • 50 g smør

  • 2 hvidløgsfed

  • 1 laurbærblad

  • 400 g røget skinketern

  • 1 usødet mørdejsbund

  • 3 æg

  • 2 dl fløde

  • Salt og peber

  • 3 – 4 skiver munster- ost eller anden god fransk ost

Fremgangsmåde

Pil løgene og skær dem i skiver. Skyl timianen. Sautér begge dele i smør med finthakket hvidløg, laurbærblad og skinke. Lad det simre til løgene er helt møre og reducerede. Fjern timiankviste og laurbærblad.

Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Pisk og bland æg med fløde, og fordel massen over tærten. Dæk tærten med tynde skiver af osten. Bag den ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til massen har sat sig. Serveres som forret eller hovedret med en bitter salat til der er vendt i god syrlig dressing.

Tip: Foretrækker man butterdej frem for mørdej, så
vælger man selvfølgelig det.