Opskrift

Kødkvægs cuvette

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

Personer

4 PERSONER

Timer

1 dag

Ingredienser

  • Kødkvægscuvette (900-1000 g)

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk. grov sennep

  • 3 spsk. rød balsamicoeddike

  • 1 bundt estragon

  • 1 dl olivenolie

  • 1 dl hvidvin

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • Rødbedesalat med beder

  • 50 g perlespelt eller perlebyg

  • 50 g linser

  • 300 g beder (røde, gule og/eller stribede)

  • 2 stængler bladselleri

  • 50 g rosiner

  • 25 g græskarkerner

  • 1 håndfuld grønne salatblade

  • 5 spsk olivenolie

  • 2-3 spsk limesaft

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk røget tangsennep eller dijonsennep

  • Salt

  • Friskkværnet peber

  • Rørsukker

Fremgangsmåde

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Bland sennep og balsamicoeddike, og tilsæt hvidløg. Hak estragon fint, og rør den i marinaden sammen med olivenolie og hvidvin. Krydr med salt og peber. Rids fedtet i tern. Læg kødet i en frysepose, og hæld marinaden i posen. Luk posen, og læg den i et fad. Lad kødet marinere 5-6 timer i køleskabet, gerne 1 døgn.

Ca. 1 time før servering: Varm ovnen op til 160 grader. Tag den marinerede cuvette ud af posen, og læg den i en lille bradepande. Steg den i ovnen i 50-60 minutter (kernetemperatur 55-60 grader). Tag cuvetten ud af ovnen, og lad den trække tildækket i ca. 15 minutter. Skær den i tynde skiver, og servér.

Kog korn og linser sammen i ca. 20 minutter. Afdryp og afkøl dem. Skær de valgte beder i papirtynde skiver på et mandolinjern. Hvis du – ikke bryder dig om rå (rød)beder, så hæld kogende vand over skiverne og lad dem stå 5 minutter. Vær dog opmærksom på, at den stribede rødbede nemt mister sin fine røde farve. Snit bladsellerien med bladene fint. Bland korn, linser, beder, bladselleri, rosiner og græskarkerner med en håndfuld grønne salatblade. Rør olie og limesaft sammen. Tilsæt presset hvidløg og sennep efter smag. Smag til med salt, peber og limesaft – og evt. mere sennep og/eller et lille drys sukker.