Opskrift

Lammekølle på kartoffelbund

Personer

6 PERSONER

Timer

2 timer

Ingredienser

  • 1 dansk lammekølle ca. 2 kg

  • 1,5 kg kartofler (skæres i skiver)

  • Groft salt og peber

  • Friskkværnet peber

  • Friske timiankviste

  • 1 løg

  • 10 hele fed hvidløg

  • 1 l bouillon (kalve- grøntsags- eller lammebouillon)

  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

Gnid køllen med groft salt og peber. Læg køllen i en bradepande sammen med timiankviste. Forvarm ovnen til 220 grader. Sæt køllen ind, og sænk temperaturen efter 15 min. til 170 grader. Køllen steges i ca. 1 time pr. kg. Kernetemperatur skal være på 70 grader.

Sæt de skivede kartofler i ovnen med bouillon, hvidløgsfed, salt og peber samt hakket løg. Læg lammekøllen øverst på en rist så den drypper ned i kartoffelfadet. Køllen steges yderligere 25-30 min. Kernen skal være 65-70 grader. Køllen tages ud, og kartoflerne steges yderligere til de er møre. Køllen skal hvile tildækket i mindst 30 min. inden udskæring.