Opskrift
Lammekølle på kartoffelbund
Ingredienser
-
1 dansk lammekølle ca. 2 kg
-
1,5 kg kartofler (skæres i skiver)
-
Groft salt og peber
-
Friskkværnet peber
-
Friske timiankviste
-
1 løg
-
10 hele fed hvidløg
-
1 l bouillon (kalve- grøntsags- eller lammebouillon)
-
1 bundt purløg
Fremgangsmåde
Gnid køllen med groft salt og peber. Læg køllen i en bradepande sammen med timiankviste. Forvarm ovnen til 220 grader. Sæt køllen ind, og sænk temperaturen efter 15 min. til 170 grader. Køllen steges i ca. 1 time pr. kg. Kernetemperatur skal være på 70 grader.
Sæt de skivede kartofler i ovnen med bouillon, hvidløgsfed, salt og peber samt hakket løg. Læg lammekøllen øverst på en rist så den drypper ned i kartoffelfadet. Køllen steges yderligere 25-30 min. Kernen skal være 65-70 grader. Køllen tages ud, og kartoflerne steges yderligere til de er møre. Køllen skal hvile tildækket i mindst 30 min. inden udskæring.