Opskrift

Oksehaler på forårsmanér

Personer

4 PERSONER

Timer

3 timer

Ingredienser

  • 1-1,5 kg oksehaler, (delt i ledene)

  • 2 spsk hvedemel

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • 1 persillerod

  • 2 gulerødder

  • 150 g knoldselleri

  • 2 løg

  • 1 tsk. tomatpuré

  • 2 fed hvidløg

  • 1 kvist timian

  • 1 laurbærblad

  • 200 g svampe

  • 2 fed hvidløg

  • Salt og peber

  • Evt. persille

Fremgangsmåde

Vend halestykkerne i mel og brun dem i en stor varm gryde med olie. Tag stykkerne op og drys med salt og friskkværnet peber.

Skær de rensede grøntsager i grove tern og brun dem i gryden et par minutter. Tilsæt tomatpuré og rist sammen med grøntsagerne 1 minut. Læg de brunede halestykker tilbage i gryden oven på grøntsagerne sammen med hele hvidløgsfed, timian og laurbær. Dæk halerne med vand og lad retten småsimre under låg i 2-3 timer, indtil halerne er møre. Skum fedt på overfladen fra, tag halerne op, hold dem varme, og sigt sovsen fra.

Tip: Her kan man vælge at kassere grøntsagerne og tilsætte nye, friske grøntsager i tern eller skiver, når sovsen er kogt ind og smagt til. Gør det på følgende måde: Kom grøntsagstern i en ren gryde med lidt olie og rist dem et par minutter. Tilsæt den tilsmagte sovs og kog et par minutter, så der stadig er bid i urterne.

Tilsæt halerne, eller anret dem i et opvarmet fad, og hæld den varme sovs med grøntsagerne ud over. Drys evt. hakket persille over og servér med rygende varm kartoffelmos.