Opskrift

Sølmarineret and på pind

med let sommersalat

Personer

4 PERSONER

Timer

3 timer

Ingredienser

  • 3-4 stk. andebryst efter størrelse

  • 1 spsk. soya

  • 1 agurk

  • 1 melon

  • 100 g frisk spinat

  • 120 g god feta

  • 2 spsk. brun farin

  • 2 spsk. tangsennep m/chili

  • 2 spsk. tangolie

  • 5 g sølflager

  • 50 g tangmandler

  • Lidt dild til pynt

  • Grillspyd

Fremgangsmåde

Hvis grillspyddene er af træ/bambus lægges de i vand min 2 timer før brug. Andebryster rengøres og fedtet rises (fedtet kan også skæres fra). Brystet skæres ud i tern ca. 1,5 cm x 1,5 cm. Soya, tangsennep m/chili, brun farin, olie og søl røres godt sammen. Marinaden hældes over anden og den ældes godt ind. Lad det trække 2-3 timer (gerne natten over). Anden kommes på spyd, spyddet holdes lodret over skålen og det over skydende marinade pensels af. Marinaden gemmes. Vær obs på at grillen er godt varm inden spyddene lægges på. Spyddene grilles ca. 8 min. Pensl med det sidste marinade og grill dem igen i ca. 3 min.

Agurk og melon skæres i grove tern, spinat vendes med lidt tangolie. Feta brækkes i stykker og blades med resten. Pynt med hakkede tangmandler og dild over salaten.

Drys evt. lidt sølflager over.