Opskrift
Sølmarineret and på pind
med let sommersalat
Ingredienser
-
3-4 stk. andebryst efter størrelse
-
1 spsk. soya
-
1 agurk
-
1 melon
-
100 g frisk spinat
-
120 g god feta
-
2 spsk. brun farin
-
2 spsk. tangsennep m/chili
-
2 spsk. tangolie
-
5 g sølflager
-
50 g tangmandler
-
Lidt dild til pynt
-
Grillspyd
Fremgangsmåde
Hvis grillspyddene er af træ/bambus lægges de i vand min 2 timer før brug. Andebryster rengøres og fedtet rises (fedtet kan også skæres fra). Brystet skæres ud i tern ca. 1,5 cm x 1,5 cm. Soya, tangsennep m/chili, brun farin, olie og søl røres godt sammen. Marinaden hældes over anden og den ældes godt ind. Lad det trække 2-3 timer (gerne natten over). Anden kommes på spyd, spyddet holdes lodret over skålen og det over skydende marinade pensels af. Marinaden gemmes. Vær obs på at grillen er godt varm inden spyddene lægges på. Spyddene grilles ca. 8 min. Pensl med det sidste marinade og grill dem igen i ca. 3 min.
Agurk og melon skæres i grove tern, spinat vendes med lidt tangolie. Feta brækkes i stykker og blades med resten. Pynt med hakkede tangmandler og dild over salaten.
Drys evt. lidt sølflager over.
Andre opskrifter med Fjerkræ

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




