Opskrift
Hakkebøf
med brun sovs og bløde løg
Ingredienser
-
1 kg friskhakket oksekød
-
3 løg
-
1 spsk. smør
-
3 dl bouillon
-
2 spsk. mel
-
1 tsk. salt
-
1 knivspids peber
-
2 dråber kulør
Fremgangsmåde
Skær løgene i skiver og steg dem i smørret, til de er bløde og brune. Form kødet til hakkebøffer, krydr dem med salt og peber og brun dem på begge sider. Kog panden af med bouillonen og ryst melet ud i lidt vand. Jævn bouillonen med melet og lad sovsen koge igennem så du får en god tyk brun sovs. Tilsæt kuløren, smag til med salt og peber. Læg hakkebøfferne i et ovnfast fad sammen med løgene og
hæld sovsen hen over. Steg dem færdige i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Server med kogte kartofler.