Opskrift
Svinekæber i flødesovs
med jordskokker
Ingredienser
-
500 g afpudsede svinekæber
-
Smør til stegning
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
5 dl bouillon
-
3 kvist frisk timian
-
500 g jordskokker
-
2 dl fløde
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Hak løget. Smelt smørret i en gryde ved god varme og brun kæberne på alle sider, ca. 3-4 minutter i alt. Tilsæt løg og presset hvidløg og hæld bouillon på kæberne. Tilsæt timian og lad kæberne simre under låg i ca. 60 min. Skræl jordskokker og skær i skiver. Kom jordskokker i gryde og kog i yderligere ca. 20 min. uden låg. Fjern timiankviste. Tilsæt fløde og kog saucen op. Smag til med salt og peber. Servér svinekæberne med kartoffelmos.