Opskrift

Svinekæber i flødesovs

med jordskokker

Personer

4 PERSONER

Timer

1 time

Ingredienser

  • 500 g afpudsede svinekæber

  • Smør til stegning

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 5 dl bouillon

  • 3 kvist frisk timian

  • 500 g jordskokker

  • 2 dl fløde

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Hak løget. Smelt smørret i en gryde ved god varme og brun kæberne på alle sider, ca. 3-4 minutter i alt. Tilsæt løg og presset hvidløg og hæld bouillon på kæberne. Tilsæt timian og lad kæberne simre under låg i ca. 60 min. Skræl jordskokker og skær i skiver. Kom jordskokker i gryde og kog i yderligere ca. 20 min. uden låg. Fjern timiankviste. Tilsæt fløde og kog saucen op. Smag til med salt og peber. Servér svinekæberne med kartoffelmos.