Opskrift
Nakkefilet
braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler
Ingredienser
-
1,2 kg nakkefilet skåret i 3 cm tykke skiver
-
Mel
-
Fedtstof til stegning
-
300 g blommer, halveret og uden sten
-
1 porre i skiver
-
2 store løg i tern
-
4 kviste estragon
-
75 cl mørk øl
-
Groft salt og peber
-
Perlespelt
-
2 dl perlespelt
-
2 dl fløde
-
1 skalotteløg, finthakket
-
1 æble i små tern
-
1 håndfuld mandler
-
3 spsk. soya
Fremgangsmåde
Brun fedtstof i stegeso eller gryde. Vend kødskiverne i mel og brun dem på begge sider, til de tager farve. Tilsæt blommer, porrer, løg, estragon og øl. Læg låg på og lad retten simre i 1 time og 15 minutter. Husk, at krydre med salt og peber. Kog spelten som anvist på posen, sigt væden fra. Sauter løg i gryden. Tilsæt fløden og kværnet peber. Lad det koge ind til cremet konsistens. Vend æbletern og de soyastegte mandler i spelten. Rist mandlerne, til de tager farve, på en pande. Tilsæt soya og lad det koge ind til det hele er fordampet. Dette kan gøres, mens kødet simrer.