Opskrift

Nakkefilet

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler

Personer

4 PERSONER

Timer

1 time

Ingredienser

  • 1,2 kg nakkefilet skåret i 3 cm tykke skiver

  • Mel

  • Fedtstof til stegning

  • 300 g blommer, halveret og uden sten

  • 1 porre i skiver

  • 2 store løg i tern

  • 4 kviste estragon

  • 75 cl mørk øl

  • Groft salt og peber

  • Perlespelt

  • 2 dl perlespelt

  • 2 dl fløde

  • 1 skalotteløg, finthakket

  • 1 æble i små tern

  • 1 håndfuld mandler

  • 3 spsk. soya

Fremgangsmåde

Brun fedtstof i stegeso eller gryde. Vend kødskiverne i mel og brun dem på begge sider, til de tager farve. Tilsæt blommer, porrer, løg, estragon og øl. Læg låg på og lad retten simre i 1 time og 15 minutter. Husk, at krydre med salt og peber. Kog spelten som anvist på posen, sigt væden fra. Sauter løg i gryden. Tilsæt fløden og kværnet peber. Lad det koge ind til cremet konsistens. Vend æbletern og de soyastegte mandler i spelten. Rist mandlerne, til de tager farve, på en pande. Tilsæt soya og lad det koge ind til det hele er fordampet. Dette kan gøres, mens kødet simrer.