Opskrift
Svineskank
med surkål
Ingredienser
-
2 svineskanker
-
1 l kalve- eller svinebouillon
-
1 timian- eller
-
rosmarinkvist
-
2 laurbærblade
-
2 løg
-
3 dl alsacevin
-
0,5 l vand
-
Lidt enebær
-
Salt og peber
-
1 kg surkål
Fremgangsmåde
Sørg for skankernes svær er ridset i firkanter. Læg dem i et fad, pil løgene og skær dem i både. Kom bouillon, vand, vin, løg og krydderier ved. Braisér skankerne møre i ovnen ved 150 grader i ca. 3 timer tildækket. De sidste 15 minutter tages tildækningen af og skru ovnen op på 200 grader så sværen bliver rigtig sprød.
Hæld braiseringslagen fra, indkog den og hæld den herefter over kødet, så det glaseres. Den kan evt. indkoges med lidt brun farin og mere hvidvin. Server gerne med små kogte kartofler til sammen med grov sennep, surkål og et godt brød.