Opskrift
Baeckeoffe alsace
Ingredienser
-
1 kg svinebryst
-
1 kg oksebov
-
100 g bacon i tern
-
2 porrer
-
2 gulerødder
-
2 fed hvidløg
-
2 løg
-
2 dl riesling
-
2 nelliker eller anis
-
1 timiankvist
-
1 laurbærblad
-
1 salviekvist
-
2 dl vand
-
1 dl olie
-
1 kg store kartofler
Fremgangsmåde
Skær kødet i grove stykker og læg dem i et fad. Rens porrer, Skræl gulerødder, løg og hvidløg og skær i skiver. Kom vin, Vand, olie, porrer, gulerødder, løg, hvidløg og krydderier ned til kødet, og lad det marinere natten over.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. I bunden af en cocotten lægges et lag kartofler. Herpå lægges et lag kød med grønt, krydderier og marinaden kødet har ligget i.
Så lægges endnu et lag kartofler og endnu et lag kød med grønt, krydderier og marinade.Fordel evt. Marinaderest over grydens indhold til slut. Læg låg på. Sæt gryden i ovnen ved 160 grader i ca. 3 timer.Servér retten med cocotten på bordet med en god alsace Hvidvin til.
Tip: andet svinekød end bryst kan også bruges, eks. Nakkefilet.