Opskrift
Langtidsbraiseret osso buco
Ingredienser
-
800-1000 g osso buco
-
2 stængler bladselleri
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
3 gulerødder
-
1 håndfuld cherrytomater
-
1 dåse hakkede tomater
-
1 lille dåse tomatpure
-
½ flaske tør hvidvin
-
4 dl oksefond
-
4 laurbærblade
-
5 stængler frisk timian
-
Stænglerne fra bredbladet persille
-
Salt
-
Peber
-
Gremolata
-
Bredbladet persille
-
Citronskal
-
Hvidløg
Fremgangsmåde
Brun kødet i en brændvarm stegegryde med lidt olie. Tag et par stykker af gangen, og sørg for at de når at tage godt farve. Snit bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg i små tern. I lidt olie steges de blidt. Løgene skal blot være klare. Tilsæt tomatpuré og giv den et par minutter. Kom kødet tilbage og det samme med cherrytomater og dåsetomaterne. Supplér med vin og oksefond til det dækker. Kom krydderurterne ved og lad det passe sig selv i lang tid. Gerne 2,5 time. Allerhelst længere. Husk at smage til med salt og peber.
Til din gremolata er det lige ud af landevejen. Hak persillebladene fint. Riv lidt citronskal, men undgå endeligt at få for meget af det hvide med i. Pres eller snit din hvidløg fint. Rør de tre ingredienser sammen og drys på de serveringsklare osso bucoer.
Andre opskrifter med Oksekød

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




