Opskrift
Langtidsbraiseret osso buco
Ingredienser
-
800-1000 g osso buco
-
2 stængler bladselleri
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
3 gulerødder
-
1 håndfuld cherrytomater
-
1 dåse hakkede tomater
-
1 lille dåse tomatpure
-
½ flaske tør hvidvin
-
4 dl oksefond
-
4 laurbærblade
-
5 stængler frisk timian
-
Stænglerne fra bredbladet persille
-
Salt
-
Peber
-
Gremolata
-
Bredbladet persille
-
Citronskal
-
Hvidløg
Fremgangsmåde
Brun kødet i en brændvarm stegegryde med lidt olie. Tag et par stykker af gangen, og sørg for at de når at tage godt farve. Snit bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg i små tern. I lidt olie steges de blidt. Løgene skal blot være klare. Tilsæt tomatpuré og giv den et par minutter. Kom kødet tilbage og det samme med cherrytomater og dåsetomaterne. Supplér med vin og oksefond til det dækker. Kom krydderurterne ved og lad det passe sig selv i lang tid. Gerne 2,5 time. Allerhelst længere. Husk at smage til med salt og peber.
Til din gremolata er det lige ud af landevejen. Hak persillebladene fint. Riv lidt citronskal, men undgå endeligt at få for meget af det hvide med i. Pres eller snit din hvidløg fint. Rør de tre ingredienser sammen og drys på de serveringsklare osso bucoer.