Opskrift
Oksehaler i rødvin
Ingredienser
-
2 kg oksehaler
-
75 g smør
-
500 g små løg
-
500 g gulerødder
-
½ tsk. karry
-
½ tsk. mild paprika
-
1/4 tsk. basilikum
-
1/4 tsk. merian
-
1 fed hvidløg
-
1 spsk. salt
-
500 g champignon
-
5 dl rødvin
-
1 ds. flåede tomater
-
Hvedemel
-
100 g enoki svampe
Fremgangsmåde
Brun oksehalerne i fedtstoffet
Tag dem op og kom dem i stegesoen.
Pil løgene og skærm dem i kvarte.
Skrab eler skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Svits løg og gulerødderne i fedtstoffet.
Kom det hele i stegesoen.
Bland krydderierne, juicen fra tomaterne og rødvinen.
Pres hvidløget i blandingen.
Hæld det over halerne.
Sæt låg på stegesoen og giv halerne 2-3 timer ved 200 C
Halerne skal være så møre at kødet kan tages fra benene med en ske.
Skær champignon i kvarte og læg dem ned i stegesoen sammen med tomaterne og svampe.
Lad dem stå ca. 5 minutter.
Er skyen blevet meget fed, skummes noget af fedtet fra.
Retten kan jævnes med lidt mel, men det er ikke nødvendigt.
Servér med nogle lækre ovnbagte kartofler/rodfrugter.