Opskrift

Unghanebryst

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

Personer

4 PERSONER

Timer

1 time

Ingredienser

  • 4 unghanebryst

  • 400 g jordskokker, uden skræl

  • 600 g kartofler

  • 1 spsk. tørrede tranebær

  • 6 skalotteløg i halve og uden skal

  • 2 gulerødder, flækkede

  • 75 cl mørk øl

  • 3 kviste rosmarin

Fremgangsmåde

Brysterne lægges i et fad og ca. 2 dl øl hældes ved, så det står ca. halvt op ad brysterne. Læg løg, rosmarin og gulerødder ved og steg i ovnen ved 170 grader i 40-45 minutter. Hæld tranebær ned i en lille kop og hæld øl i, til de er dækket. Lad dem stå og trække her i ca. 1 time. Kog jordskokker og kartofler til mos. Vend som det sidste de ølsyltede tranebær ned i mosen.Nu skæres brysterne let på skrå og
anrettes lagvis med en skefuld mos. Slut af med kød på toppen og en kvist rosmarin.