Opskrift
Unghanebryst
i lag med jordskokker kogt med mørk øl
Ingredienser
-
4 unghanebryst
-
400 g jordskokker, uden skræl
-
600 g kartofler
-
1 spsk. tørrede tranebær
-
6 skalotteløg i halve og uden skal
-
2 gulerødder, flækkede
-
75 cl mørk øl
-
3 kviste rosmarin
Fremgangsmåde
Brysterne lægges i et fad og ca. 2 dl øl hældes ved, så det står ca. halvt op ad brysterne. Læg løg, rosmarin og gulerødder ved og steg i ovnen ved 170 grader i 40-45 minutter. Hæld tranebær ned i en lille kop og hæld øl i, til de er dækket. Lad dem stå og trække her i ca. 1 time. Kog jordskokker og kartofler til mos. Vend som det sidste de ølsyltede tranebær ned i mosen.Nu skæres brysterne let på skrå og
anrettes lagvis med en skefuld mos. Slut af med kød på toppen og en kvist rosmarin.