Opskrift

Oksemørbrad

med svampesmør og svampesauté

Personer

4 PERSONER

Timer

30 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk. letknuste tørrede svampe

  • 1 skalotteløg

  • 1 dl hvidvin

  • 1 spsk. cognac

  • 125 g smør

  • 1 spsk. trøffelolie

  • 300 g blandede svampe, gerne Karl Johan eller kantareller

  • 4 små skalotteløg

  • Smør

  • 150 g babyspinat

  • 125 g friske blåbær eller brombær

  • 4 medaljoner af oksemørbrad (4 cm tykke)

  • Olivenolie

  • Smør

  • Salt og peber

  • Flagesalt

  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde

Skyl de knuste svampe og læg dem i blød 10 minutter i lunt vand. Hak skalotteløget og kog dem og de afdryppede svampe i hvidvin og cognac ved middel varme til konsistensen er som sirup. Rør svampesiruppen sammen med trøffelolie og smør og smag til med flagesalt og friskkværnet peber. Læg blandingen på et stykke folie, form til en pølse og pak det ind i folie, mens det formes. Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker. Pil løgene og skær dem i kvarte. Steg svampe og løg gyldne og møre i lidt smør. Tilsæt spinat og steg til det falder sammen. Anret med bærrene og krydr med salt og peber.

Svøb hver medaljon i to skiver bacon. Brun medaljonerne 1 minut og steg dem 4-5 minutter på hver side afhængig af, hvor rød man ønsker sin bøf.

Server med nye kartofler eller frisk pasta samt med svampesauté og en god skive svampesmør på toppen.