Opskrift
Spicey chili con carne
Ingredienser
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
½ eller hel rød chili. En hel giver god spiceynes.
-
5 gulerødder
-
½ peberfrugt
-
400 g FRISK hakket okse 8 – 12 %
-
1 dåse kogte kidney bønner
-
1 dåse flåede tomater
-
3 dl vand
-
1 tsk brun farin
-
1 tsk stødt spidskommen
-
Et par stængler frisk timian, eller tørret.
-
Olie til stegning
-
Salt og peber
-
Tilbehør: Cremé fraiche.
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Skær chilien over på langs og fjern kernerne. Hak den meget fint. Skrub gulerødder under koldt vand og skær dem i tern. Skær peberfrugten i strimler.
Varm en gryde op med ca. 1 dl olie og kom løg, chili, brun farin, spidskommen og hvidløg i til det får let farve. Tilsæt timian og kødet, og brun det godt af.
Sigt kidneybønnerne, så væden løber fra. Kom bønner, gulerødder, peberfrugt, chili, flåede tomater og vand i gryden. Kog det hele igennem 20 – 25 min.
Server med creme fraiché på toppen og evt. ris til.