Opskrift
Coq au riesling
Ingredienser
-
1 hel kylling (1,6-2 kg)
-
100 g champignon
-
2 løg
-
3 timiankviste
-
3 laurbærblade
-
3 dl tør Riesling Alsace
-
2 dl hønsebouillon
-
Salt & peber
-
4 dl piskefløde
-
1 lille bdt. persille
Fremgangsmåde
Kyllingen parteres i mindre stykker, der brunes godt af på en tør pande eller i en gryde. Rens champignonerne,
skær evt. meget store i mindre stykker.
Pil løgene, og skær dem i skiver eller mindre både. Kom begge dele ved kødet. Rens timianen, og kom også den ved sammen med laurbærblad, vin, bouillon, salt og peber, og lad alt koge forsigtigt under låg i en cocotte eller gryde med låg i ca. 75 minutter. Tag kødet op, og kog lagen ind med fløde. Læg kødet tilbage i saucen, og drys med renset, hakket persille lige før servering.
Tip: Man kan med fordel koge et stykke røget bacon med for at give god kraftig smag – tilsæt det i så fald sammen med løg og champignoner.