Opskrift
Porchetta
Ingredienser
-
1 svineslag ridset og saltet
-
½ bdt. timian
-
½ bdt. løvstikke
-
200 g svampe
-
2 fed hvidløg
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 250 grader. Læg svineslaget med skindsiden opad og rids sværen med en skarp kniv. Du kan nøjes med at ridse den på langs, men du kan også ridse den i tern eller ruder. Det er op til dig. Det vigtige med ridsningen er, at du ikke skærer helt ned til kødet, da saften så vil stige op mellem sværene under tilberedningen og blødgøre dem. Og det ville jo være en katastrofe! Ellers få din Mesterslagter til det. Vend slaget med kødsiden opad og krydr godt med havsalt.
Læg hakket timian, løvstikke, svampe og hvidløg i midten af slaget. Rul det sammen, så sværen drejer rundt om hele stegen. Bind den hårdt op med stegesnor med ca. 3 cm mellemrum. Gnid sværen med et ordentlig pulver havsalt og sørg for at få saltet godt ind imellem sværene. Det er med til at trække væske ud og dermed gøre sværen endnu sprødere. Lad porchettaen stege i i ovnen 10-20 min. ved 250
grader og skru derefter ned til 150 grader. Hold øje med den i starten. Den må ikke branke. Herefter skal den have omkring 2 timer, men det er meget forskelligt afhængigt af ovnen og størrelsen på porchettaen.
Andre opskrifter med Oksekød
![](/File/1192/engelsk.png?ticks=637030242200000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kartofler, bønnesalat og kryddersmør
![](/File/1189/h%C3%B8jreb.png?ticks=637030233900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce
![](/File/1186/Entrecote_stegt.png?ticks=637030215650000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce
![](/File/1183/ribeye_stegt.png?ticks=637030203050000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med grillede grøntsager
![](/File/1085/koedkvaegsmoerbrad.jpg?ticks=636945575920000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med svampesmør og svampesauté
![](/File/1083/cote_de_beouf.jpg?ticks=636945573360000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med håndskårne fritter og bearnaise
![](/File/1080/kalvekotelet.jpg?ticks=636945562110000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med grov salat med spelt og blåbær
![](/File/1077/svinekaeber_i_floedesovs_med_jordskokker.jpg?ticks=636945523940000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med jordskokker
![](/File/1074/culotte_af_koedkvaeg_2.jpg?ticks=636945520940000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn
![](/File/1071/culotte_af_koedkvaeg.jpg?ticks=636945514170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler
![](/File/1068/tatar_af_koedkvaeg.jpg?ticks=636945511750000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med krydderurter
![](/File/1059/unghanebryst_i_lag_med_jordskokker.jpg?ticks=636945508860000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
i lag med jordskokker kogt med mørk øl
![](/File/1057/nakkefilet_braiseret_i_ovn.jpg?ticks=636945506770000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler
![](/File/1055/langtidsbraiseret_osso_buco.jpg?ticks=636945504930000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/1053/koteletter_a_la_saltimbocca.jpg?ticks=636945503240000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/1051/frikadeller.jpg?ticks=636945497320000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
af friskhakket grisekød
![](/File/1049/hakkeboef_bloede_loeg.jpg?ticks=636945495510000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med brun sovs og bløde løg
![](/File/1047/braiseret_nakke.jpg?ticks=636945492600000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med bagte æbler & sellericreme
![](/File/970/soelmarineret_and.jpg?ticks=636942003190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med let sommersalat
![](/File/971/tang_pebermarineret_flanksteak.jpg?ticks=636942003190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kartoffel og tangkrydderi
![](/File/964/hamppaneret_kylling.jpg?ticks=636942003170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/960/grillbakke_med_oksekoed.jpg?ticks=636942003150000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med krydret oksekød og lime
![](/File/957/grillbakke_med_kalkun.jpg?ticks=636942003140000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kalkun og kryddersmør
![](/File/961/grillbakke_med_oksekoed_og_mos.jpg?ticks=636942003160000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med oksekød og kryddersmør
![](/File/956/grillbakke_med_grillspyd_kylling.jpg?ticks=636942003140000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kylling og kryddersmør
![](/File/959/grillbakke_med_kylling.jpg?ticks=636942003150000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kylling og kryddersmør
![](/File/958/grillbakke_med_koedboller.jpg?ticks=636942003150000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med meatballs og kryddersmør
![](/File/954/chiapaneret_koed.jpg?ticks=636942003130000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/968/panerede_koedboller.jpg?ticks=636942003180000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med korianderfrø
![](/File/1004/hakkeboeffer.jpg?ticks=636942033050000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med marinerede gulerødder
![](/File/966/kotelletter_ost_og_bacon.jpg?ticks=636942003170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med ost, bacon og timian
![](/File/1000/fars_med_endive_og_bacon.jpg?ticks=636942030950000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med endive, varme krydderier og slagterbacon
![](/File/955/fyldt_tomat.jpg?ticks=636942003140000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/969/peberspyd.jpg?ticks=636942003190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med salvie og slagterbacon
![](/File/967/marrokkansk-boef-med-feta.jpg?ticks=636942003180000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med feta og tomat
![](/File/995/kyllingelaar.jpg?ticks=636942010460000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/965/kalkungryde.jpg?ticks=636942003170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/962/grillspyd.jpg?ticks=636942003160000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med varme marokkanske krydderier
![](/File/990/teriyaki_koed.jpg?ticks=636942005200000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med marokkansk krydderi
![](/File/870/lammegyros_roedloeg.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med bagte rødløg
![](/File/863/braiseret_lammerullesteg.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kaffe, balsamico, urter og kakao
![](/File/871/lammekoelle_kartoffelbund.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/867/grillet_lomo_loeg.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/879/stegt_presa_groentsager.jpg?ticks=636941122920000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med aromatiske middelhavsgrøntsager
![](/File/880/tataki_sortfodsgrismoerbrad.jpg?ticks=636941122920000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/869/iberisk_aebleflaesk.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/868/grillet_overbov_sortfodsgris.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med chorizo bearnaise
![](/File/865/chiafarseret_svinemoebrad.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/874/oksehaler.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/873/nakkefilet_british_rub.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/875/porchetta.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/877/brisket.jpg?ticks=636941122910000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/878/sunday_roast.jpg?ticks=636941122910000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/864/ceviche.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/872/landkylling.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med slagterbacon
![](/File/866/farserede_portobellosvampe.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/876/kotelet_aertemos_perlebyg.jpg?ticks=636941122910000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/802/filet_royal.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med beder og syltede perleløg
![](/File/808/svinesteaks.jpg?ticks=636940296440000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med rødbedesalat
![](/File/797/boller_i_karry.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med æble og rodfrugt
![](/File/803/julemedister.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/798/confit_de_canard.jpg?ticks=636940296410000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/805/leverpostej.jpg?ticks=636940296430000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/795/andebryst_paa_tallerken.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos
![](/File/804/kamsteg.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler
![](/File/801/filet_de_bouef_en_tournedos.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med sauce Au pinot noir
![](/File/800/farsbroed_alsacienne.jpg?ticks=636940296410000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
indbagt farsbrød
![](/File/806/nakke_i_cocotte.jpg?ticks=636940296440000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
i cocotte med gewurtztraminer
![](/File/807/stegt_skank_saurkraut.jpg?ticks=636940296440000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med surkål
![](/File/794/a_la_alsace_loegtaerte.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med røget skinke og munsterost
![](/File/799/coq_au_riesling.jpg?ticks=636940296410000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/796/baeckeoffe_alsace.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/828/gryderet.jpg?ticks=636940304080000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/459/brasato.jpg?ticks=636891123510000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/456/chili_on_carne.jpg?ticks=636891121390000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/453/Pulled_Beef.jpg?ticks=636891118160000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med sprøde kartofler
![](/File/450/Oksebryst_Anrettet.jpg?ticks=636891114640000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/447/kalveculotte.jpg?ticks=636891111820000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/444/Kalvefarsbr%C3%B8d_med_ferskner.jpg?ticks=636891104190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/435/Spaghetti_bolognese.jpg?ticks=636891004970000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/81/recipee.jpg?ticks=636850377210000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)