Opskrift
Porchetta
Ingredienser
-
1 svineslag ridset og saltet
-
½ bdt. timian
-
½ bdt. løvstikke
-
200 g svampe
-
2 fed hvidløg
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 250 grader. Læg svineslaget med skindsiden opad og rids sværen med en skarp kniv. Du kan nøjes med at ridse den på langs, men du kan også ridse den i tern eller ruder. Det er op til dig. Det vigtige med ridsningen er, at du ikke skærer helt ned til kødet, da saften så vil stige op mellem sværene under tilberedningen og blødgøre dem. Og det ville jo være en katastrofe! Ellers få din Mesterslagter til det. Vend slaget med kødsiden opad og krydr godt med havsalt.
Læg hakket timian, løvstikke, svampe og hvidløg i midten af slaget. Rul det sammen, så sværen drejer rundt om hele stegen. Bind den hårdt op med stegesnor med ca. 3 cm mellemrum. Gnid sværen med et ordentlig pulver havsalt og sørg for at få saltet godt ind imellem sværene. Det er med til at trække væske ud og dermed gøre sværen endnu sprødere. Lad porchettaen stege i i ovnen 10-20 min. ved 250
grader og skru derefter ned til 150 grader. Hold øje med den i starten. Den må ikke branke. Herefter skal den have omkring 2 timer, men det er meget forskelligt afhængigt af ovnen og størrelsen på porchettaen.