Opskrift
Kødkvægs culotte
med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler
Ingredienser
-
1 kødkvægsculotte af kødkvæg (900-1000 g)
-
2 fed knust hvidløg
-
1 knivspids hvid peber
-
3 spsk. hakket frisk dild
-
700 g kartofler uden skræl
-
1 spsk. grov sennep
-
100 g smør
-
Salt og peber
-
½ bdt. persille
-
Grønkål med pære og løg
-
1 ps. grønkål
-
2 pærer
-
1 spsk. sort sesam
-
100 g syltet rødløg
-
2 dl flødeost
-
1 spsk. karrypasta
-
1 dl knorr piske
-
1 spsk. knorr umami
-
Spiselige blomster
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Rids fedtsiden på culotten med spidsen af en kniv. Stød enebær og salt i en morter, til enebærrene er findelt. Kom sukker i blandingen. Gnid stegen grundigt med blandingen og sæt den på køl i minimum 3 timer. Forvarm ovnen til 80 grader. Steg culotten i 3 timer. Kernetemperatur 54 grader. Hvis fedtkanten ønskes sprød, lægges den på en varm pande efter ovnstegningen med fedtkanten nedad, og steges til den tager farve. Kartoflerne koges møre, inden de knuses med en ske eller piskeris. Smør, sennep, salt og peber tilsættes. Drys med hakket persille.
Rør flødeost, karrypasta, knorr piske og knorr umami sammen til en dressing. Skær pærerne i skiver på langs. Vend grønkål forsigtigt med pære og dressing. Pynt med syltet rødløg og spiselige blomster.
Drys med lidt salt og peber.
Andre opskrifter med Oksekød
![](/File/1192/engelsk.png?ticks=637030242200000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kartofler, bønnesalat og kryddersmør
![](/File/1189/h%C3%B8jreb.png?ticks=637030233900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce
![](/File/1186/Entrecote_stegt.png?ticks=637030215650000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce
![](/File/1183/ribeye_stegt.png?ticks=637030203050000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med grillede grøntsager
![](/File/1085/koedkvaegsmoerbrad.jpg?ticks=636945575920000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med svampesmør og svampesauté
![](/File/1083/cote_de_beouf.jpg?ticks=636945573360000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med håndskårne fritter og bearnaise
![](/File/1080/kalvekotelet.jpg?ticks=636945562110000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med grov salat med spelt og blåbær
![](/File/1077/svinekaeber_i_floedesovs_med_jordskokker.jpg?ticks=636945523940000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med jordskokker
![](/File/1074/culotte_af_koedkvaeg_2.jpg?ticks=636945520940000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn
![](/File/1071/culotte_af_koedkvaeg.jpg?ticks=636945514170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler
![](/File/1068/tatar_af_koedkvaeg.jpg?ticks=636945511750000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med krydderurter
![](/File/1059/unghanebryst_i_lag_med_jordskokker.jpg?ticks=636945508860000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
i lag med jordskokker kogt med mørk øl
![](/File/1057/nakkefilet_braiseret_i_ovn.jpg?ticks=636945506770000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler
![](/File/1055/langtidsbraiseret_osso_buco.jpg?ticks=636945504930000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/1053/koteletter_a_la_saltimbocca.jpg?ticks=636945503240000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/1051/frikadeller.jpg?ticks=636945497320000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
af friskhakket grisekød
![](/File/1049/hakkeboef_bloede_loeg.jpg?ticks=636945495510000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med brun sovs og bløde løg
![](/File/1047/braiseret_nakke.jpg?ticks=636945492600000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med bagte æbler & sellericreme
![](/File/970/soelmarineret_and.jpg?ticks=636942003190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med let sommersalat
![](/File/971/tang_pebermarineret_flanksteak.jpg?ticks=636942003190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kartoffel og tangkrydderi
![](/File/964/hamppaneret_kylling.jpg?ticks=636942003170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/960/grillbakke_med_oksekoed.jpg?ticks=636942003150000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med krydret oksekød og lime
![](/File/957/grillbakke_med_kalkun.jpg?ticks=636942003140000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kalkun og kryddersmør
![](/File/961/grillbakke_med_oksekoed_og_mos.jpg?ticks=636942003160000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med oksekød og kryddersmør
![](/File/956/grillbakke_med_grillspyd_kylling.jpg?ticks=636942003140000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kylling og kryddersmør
![](/File/959/grillbakke_med_kylling.jpg?ticks=636942003150000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kylling og kryddersmør
![](/File/958/grillbakke_med_koedboller.jpg?ticks=636942003150000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med meatballs og kryddersmør
![](/File/954/chiapaneret_koed.jpg?ticks=636942003130000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/968/panerede_koedboller.jpg?ticks=636942003180000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med korianderfrø
![](/File/1004/hakkeboeffer.jpg?ticks=636942033050000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med marinerede gulerødder
![](/File/966/kotelletter_ost_og_bacon.jpg?ticks=636942003170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med ost, bacon og timian
![](/File/1000/fars_med_endive_og_bacon.jpg?ticks=636942030950000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med endive, varme krydderier og slagterbacon
![](/File/955/fyldt_tomat.jpg?ticks=636942003140000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/969/peberspyd.jpg?ticks=636942003190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med salvie og slagterbacon
![](/File/967/marrokkansk-boef-med-feta.jpg?ticks=636942003180000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med feta og tomat
![](/File/995/kyllingelaar.jpg?ticks=636942010460000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/965/kalkungryde.jpg?ticks=636942003170000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/962/grillspyd.jpg?ticks=636942003160000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med varme marokkanske krydderier
![](/File/990/teriyaki_koed.jpg?ticks=636942005200000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med marokkansk krydderi
![](/File/870/lammegyros_roedloeg.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med bagte rødløg
![](/File/863/braiseret_lammerullesteg.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med kaffe, balsamico, urter og kakao
![](/File/871/lammekoelle_kartoffelbund.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/867/grillet_lomo_loeg.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/879/stegt_presa_groentsager.jpg?ticks=636941122920000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med aromatiske middelhavsgrøntsager
![](/File/880/tataki_sortfodsgrismoerbrad.jpg?ticks=636941122920000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/869/iberisk_aebleflaesk.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/868/grillet_overbov_sortfodsgris.jpg?ticks=636941122890000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med chorizo bearnaise
![](/File/865/chiafarseret_svinemoebrad.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/874/oksehaler.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/873/nakkefilet_british_rub.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/875/porchetta.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/877/brisket.jpg?ticks=636941122910000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/878/sunday_roast.jpg?ticks=636941122910000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/864/ceviche.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/872/landkylling.jpg?ticks=636941122900000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med slagterbacon
![](/File/866/farserede_portobellosvampe.jpg?ticks=636941122880000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/876/kotelet_aertemos_perlebyg.jpg?ticks=636941122910000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/802/filet_royal.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med beder og syltede perleløg
![](/File/808/svinesteaks.jpg?ticks=636940296440000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med rødbedesalat
![](/File/797/boller_i_karry.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med æble og rodfrugt
![](/File/803/julemedister.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/798/confit_de_canard.jpg?ticks=636940296410000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/805/leverpostej.jpg?ticks=636940296430000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/795/andebryst_paa_tallerken.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos
![](/File/804/kamsteg.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler
![](/File/801/filet_de_bouef_en_tournedos.jpg?ticks=636940296420000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med sauce Au pinot noir
![](/File/800/farsbroed_alsacienne.jpg?ticks=636940296410000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
indbagt farsbrød
![](/File/806/nakke_i_cocotte.jpg?ticks=636940296440000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
i cocotte med gewurtztraminer
![](/File/807/stegt_skank_saurkraut.jpg?ticks=636940296440000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med surkål
![](/File/794/a_la_alsace_loegtaerte.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med røget skinke og munsterost
![](/File/799/coq_au_riesling.jpg?ticks=636940296410000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/796/baeckeoffe_alsace.jpg?ticks=636940296400000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/828/gryderet.jpg?ticks=636940304080000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/459/brasato.jpg?ticks=636891123510000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/456/chili_on_carne.jpg?ticks=636891121390000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/453/Pulled_Beef.jpg?ticks=636891118160000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
med sprøde kartofler
![](/File/450/Oksebryst_Anrettet.jpg?ticks=636891114640000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/447/kalveculotte.jpg?ticks=636891111820000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/444/Kalvefarsbr%C3%B8d_med_ferskner.jpg?ticks=636891104190000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/435/Spaghetti_bolognese.jpg?ticks=636891004970000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)
![](/File/81/recipee.jpg?ticks=636850377210000000&width=650&stretchmode=uniformtomax)