Opskrift
Kalvekotelet
med grov salat med spelt og blåbær
Ingredienser
-
4 kalvekoteletter á 200 g
-
Smør til stegning
-
2,5 dl perlespelt
-
150 g rucola
-
100 g friske blåbær
-
4 spsk. mandler
-
4 spsk. olivenolie
-
2 tsk. flydende honning
-
75 g feta
-
Saft fra ½ citron
-
Salt og peber
-
Kryddersmør
Fremgangsmåde
Skyl speltkernerne grundigt, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. De må gerne have en smule bid. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte, og lad den køle og dryppe af. Skyl rucola og blåbær, og vend dem sammen med den afkølede perlespelt. Rist mandlerne på en tør, varm pande indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen, og hak dem groft. Pisk olivenolie og honning sammen. Smuldr feta deri. Rør citronsaft, salt og peber i dressingen og fordel den henover salaten. Drys med hakkede mandler og smag salaten til.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Varm smørret på en pande ved god varme til det bruser op. Brun koteletterne 2 minutter på hver side – de vil være rosa indeni. Server kalvekoteletterne med speltsalaten og en lille klat kryddersmør på toppen.
Andre opskrifter med Oksekød

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




