Opskrift
Kalvekotelet
med grov salat med spelt og blåbær
Ingredienser
-
4 kalvekoteletter á 200 g
-
Smør til stegning
-
2,5 dl perlespelt
-
150 g rucola
-
100 g friske blåbær
-
4 spsk. mandler
-
4 spsk. olivenolie
-
2 tsk. flydende honning
-
75 g feta
-
Saft fra ½ citron
-
Salt og peber
-
Kryddersmør
Fremgangsmåde
Skyl speltkernerne grundigt, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. De må gerne have en smule bid. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte, og lad den køle og dryppe af. Skyl rucola og blåbær, og vend dem sammen med den afkølede perlespelt. Rist mandlerne på en tør, varm pande indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen, og hak dem groft. Pisk olivenolie og honning sammen. Smuldr feta deri. Rør citronsaft, salt og peber i dressingen og fordel den henover salaten. Drys med hakkede mandler og smag salaten til.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Varm smørret på en pande ved god varme til det bruser op. Brun koteletterne 2 minutter på hver side – de vil være rosa indeni. Server kalvekoteletterne med speltsalaten og en lille klat kryddersmør på toppen.