Opskrift

Lammegyros

med bagte rødløg

Personer

6 PERSONER

Timer

2 timer

Ingredienser

  • 800 g gyros

  • 1 dl vand eller bouillon

  • Evt. 1 dl fløde, creme fraiche 38% eller græsk yoghurt

  • 6 rødløg

  • Groft salt

  • Timianstilke

Fremgangsmåde

Sautér kødet i gryden og tilsæt væsken.

Læg låg på og lad det simre i ca. 30 min. til det er mørt. Tilsæt fløde eller creme fraiche og lad det jævne retten. Smag evt. til med lidt salt og peber. Serveres fra gryden med løse ris eller stegte kartofler.

De hele løg sættes i groft salt i et ildfast fad og timianstilke drysses på. Bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 1-1 ¼ time til de er møre. Når de er møre kan ”skallen” nemt pilles af.

Servér dem til lammegyrosen. Den stærke løgsmag vil efter tilberedningen have ændret sig til en sødlig, mild smag.