Opskrift
Lammegyros
med bagte rødløg
Ingredienser
-
800 g gyros
-
1 dl vand eller bouillon
-
Evt. 1 dl fløde, creme fraiche 38% eller græsk yoghurt
-
6 rødløg
-
Groft salt
-
Timianstilke
Fremgangsmåde
Sautér kødet i gryden og tilsæt væsken.
Læg låg på og lad det simre i ca. 30 min. til det er mørt. Tilsæt fløde eller creme fraiche og lad det jævne retten. Smag evt. til med lidt salt og peber. Serveres fra gryden med løse ris eller stegte kartofler.
De hele løg sættes i groft salt i et ildfast fad og timianstilke drysses på. Bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 1-1 ¼ time til de er møre. Når de er møre kan ”skallen” nemt pilles af.
Servér dem til lammegyrosen. Den stærke løgsmag vil efter tilberedningen have ændret sig til en sødlig, mild smag.
Andre opskrifter med Lam

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




