Opskrift
Tang/pebermarineret flanksteak
med kartoffel og tangkrydderi
Ingredienser
-
600 g skrællede kartofler
-
50 g smør
-
1 finthakket løg
-
2 spsk. tangkrydderi
-
800 g flanksteak
-
8 g sukkertang
-
10 g sort peberkorn
-
4 løg (gerne med top)
-
1 stk. foliebakke
-
Tangolie
-
Tangsalt
Fremgangsmåde
De skrællede kartofler koges i 10 min. Når de er afkølet rives de groft. Smør en foliebakke. Resten af smørret vendes sammen med kartofler, det finthakkede løg og tangkrydderi. Bages på grill under låg til de er møre. Løg halveres og pensles med tangolie og drysses med tangsalt. Grilles til de er møre.
Sukkertang og peberkorn blendes groft. Flanksteaks gnides med tangpeber-blandingen. Lad kødet stå og trække (gerne 24 timer). Grill kødet på en varm grill.
Lad den trække minimum 5 min. inden den skæres ud.