Opskrift
Stegt presa
med aromatiske middelhavsgrøntsager
Ingredienser
-
1 presa á ca. 600-700 gram
-
5 fed hvidløg (pillet og skåret i skiver)
-
1/2 tsk. røget paprika
-
2 store rødløg (pillet og skåret i både fra top til rod)
-
2 røde pebre
-
2 grønne pebre
-
2 gule pebre
-
2 squash (kun det grønne som
-
skæres i trekanter)
-
3 stk. modne tomater (suppler gerne med stilktomater,
-
skåret i både og befriet for skind og kerner)
-
1 citron (kun den gule skal)
-
1/2 bundt timian
-
1/2 bundt rosmarin
-
Forskellige ikke for stærke chilier
-
olivenolie
Fremgangsmåde
Gnid presa’en med olivenolie og krydr med salt og peber. Brun omhyggeligt kødet på en pande hele vejen rundt. Skær chilierne i tynde skiver og belæg kødet med skiverne og sæt det i ovnen ved 165 grader 30-35 min. Lad kødet hvile i mindst 30 min. inden du sætter det i ovnen og giver det yderligere 5 min. inden det skæres for og anrettes med grøntsagerne som laves mens kødet hviler.
Varm lidt olivenolie i en god tykbundet pande. Steg heri de skivede hvidløg gyldne, men pas på at de ikke branker. Tilsæt citronskal og steg det med et minuts tid og tilsæt så røget paprika. Peberfrugterne befries for stilk og skæres i trekanter. Kom rødløgene i panden og giv dem et par minutter inden peberfrugter og squash følger efter tillige med timian og rosmarin.
Krydr med salt og peber og sauter blandingen igennem til alt er netop mørt.
Tilsæt til sidst tomaterne og giv dem blot lidt varme.