Opskrift
Stegt presa
med aromatiske middelhavsgrøntsager
Ingredienser
-
1 presa á ca. 600-700 gram
-
5 fed hvidløg (pillet og skåret i skiver)
-
1/2 tsk. røget paprika
-
2 store rødløg (pillet og skåret i både fra top til rod)
-
2 røde pebre
-
2 grønne pebre
-
2 gule pebre
-
2 squash (kun det grønne som
-
skæres i trekanter)
-
3 stk. modne tomater (suppler gerne med stilktomater,
-
skåret i både og befriet for skind og kerner)
-
1 citron (kun den gule skal)
-
1/2 bundt timian
-
1/2 bundt rosmarin
-
Forskellige ikke for stærke chilier
-
olivenolie
Fremgangsmåde
Gnid presa’en med olivenolie og krydr med salt og peber. Brun omhyggeligt kødet på en pande hele vejen rundt. Skær chilierne i tynde skiver og belæg kødet med skiverne og sæt det i ovnen ved 165 grader 30-35 min. Lad kødet hvile i mindst 30 min. inden du sætter det i ovnen og giver det yderligere 5 min. inden det skæres for og anrettes med grøntsagerne som laves mens kødet hviler.
Varm lidt olivenolie i en god tykbundet pande. Steg heri de skivede hvidløg gyldne, men pas på at de ikke branker. Tilsæt citronskal og steg det med et minuts tid og tilsæt så røget paprika. Peberfrugterne befries for stilk og skæres i trekanter. Kom rødløgene i panden og giv dem et par minutter inden peberfrugter og squash følger efter tillige med timian og rosmarin.
Krydr med salt og peber og sauter blandingen igennem til alt er netop mørt.
Tilsæt til sidst tomaterne og giv dem blot lidt varme.
Andre opskrifter med Oksekød

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




