Opskrift
Tataki af sortfodsgrismørbrad
Ingredienser
-
1 stk. solomillo (mørbrad)
-
2 stk. julesalat (gerne rød og hvid, befriet for roden og
-
de yderste blade, og halveres)
-
1 fast sur-sødt æble (skåret i fine strimler)
-
God koldpresset jomfruolivenolie
-
Flagesalt
-
Friskkværnet peber, direkte fra kværnen
-
Saften af en halv citron
-
Frisk kørvel
-
12 valnødder (halveret på langs)
Fremgangsmåde
Skær “sølvhinden” d.v.s. den blanke sene på oversiden af mørbraden af ved hjælp af en skarp kniv. Krydr mørbraden med salt og friskkværnet peber og gnid den med olivenolie.
Steg den 30 sekunder på 4 sider og lad den køle lidt af, inden den skæres i tynde skiver på tværs. Kødet anrettes med julesalaten på 4 kolde tallerkner. Kværn sort peber henover kødet og dryp det med olivenolien, citronsaften og drys til sidst med flagesalt.
Pluk frisk kørvel og fordel valnødderne samt æblestrimlerne over anretningen.