Opskrift

Ceviche af makrel i forårsgrønt

Personer

4 PERSONER

Timer

2 timer

Ingredienser

  • 400 g frisk makrelfilet

  • 2 limefrugter

  • 2 rødløg

  • 1 smule salt

  • 1/2 tsk. knust peber

  • 1 smule tørret chili

  • 4 spsk. god olivenolie

  • 1/2 agurk

  • Lidt dildskærm

Fremgangsmåde

Den friske makrelfilet skal være befriet for ben. Den skal skæres i mindre strimler. Del den en 2-3 gange på langs, alt efter størrelse, og skær så mindre stykker som på størrelse med en halv - trekvart lillefinger. Skær løgene i meget fine skiver. Pres limefrugterne. Bland fisk og løg og hæld limesaften og olien over. Giv det salt, peber og chili.

Der er stor forskel på hvor stærk, man møder ceviche rundt omkring. Den skal ikke være brændende, men krydret, og man skal kunne fornemme samspillet mellem fisk, løg, citrus og dildskærm.

Pluk fine dildskærme og kom en passende mængde i når den anrettes. Det
skal lyse op og give smag, men det skal ikke være for meget. Skræl agurken, flæk den på langs og udkern den. Skær den i skiver af ca. ½ cm. og anret dem.

Cevichen skal have mindst en time, for man skal opleve den kemiske proces arbejde med fisken. Det er ikke bare rå fisk med lidt limesaft på toppen. Jo længere den står, jo mere virker syren og tilbereder fisken. Man kan også vente med at komme olien i, til syren har virket i en time alene. Det giver mere smæk på processen. Det er bare at prøve sig frem.
Servér et rigtig godt brød og eventuelt en god fraiche-dressing til.