Opskrift
Ceviche af makrel i forårsgrønt
Ingredienser
-
400 g frisk makrelfilet
-
2 limefrugter
-
2 rødløg
-
1 smule salt
-
1/2 tsk. knust peber
-
1 smule tørret chili
-
4 spsk. god olivenolie
-
1/2 agurk
-
Lidt dildskærm
Fremgangsmåde
Den friske makrelfilet skal være befriet for ben. Den skal skæres i mindre strimler. Del den en 2-3 gange på langs, alt efter størrelse, og skær så mindre stykker som på størrelse med en halv - trekvart lillefinger. Skær løgene i meget fine skiver. Pres limefrugterne. Bland fisk og løg og hæld limesaften og olien over. Giv det salt, peber og chili.
Der er stor forskel på hvor stærk, man møder ceviche rundt omkring. Den skal ikke være brændende, men krydret, og man skal kunne fornemme samspillet mellem fisk, løg, citrus og dildskærm.
Pluk fine dildskærme og kom en passende mængde i når den anrettes. Det
skal lyse op og give smag, men det skal ikke være for meget. Skræl agurken, flæk den på langs og udkern den. Skær den i skiver af ca. ½ cm. og anret dem.
Cevichen skal have mindst en time, for man skal opleve den kemiske proces arbejde med fisken. Det er ikke bare rå fisk med lidt limesaft på toppen. Jo længere den står, jo mere virker syren og tilbereder fisken. Man kan også vente med at komme olien i, til syren har virket i en time alene. Det giver mere smæk på processen. Det er bare at prøve sig frem.
Servér et rigtig godt brød og eventuelt en god fraiche-dressing til.
Andre opskrifter med Fisk

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




