Opskrift
Kotelet på ærtemos og perlebyg
Ingredienser
-
4 koteletter
-
400 g grønne ærter
-
2 dl creme fraiche 18 %
-
150 g perlebyg
-
1 dl rødvin
-
Sherryeddike
-
2 dl fløde
-
1 skalotteløg
-
50 g smør
-
Lidt ærtespirer til pynt
Fremgangsmåde
Brun halvdelen af smørret på en varm pande og steg koteletterne i ca. 8–10 min. Kog perlebyg i 8 min. og lad det trække i 10 min. Hæld herefter vandet fra. Tag koteletterne af og kom resten af smørret på panden. Hak skalotteløg fint og sauter dem i smørret. Hæld rødvin ved og reducer den.
Når der er ca. 25 % rødvin tilbage, så hældes fløden ved. Kom perlebyg i og vend det godt sammen.
Ærtemos
Kom ærterne op i en blender, tag lidt fra til pynt forinden. Kom creme fraiche ved og blend til en fin mos. Anret med mos i bunden og perlebyg oven på. Sæt koteletten på toppen og pynt med lidt ærter og ærtespirer.