Opskrift
Braiseret lammerullesteg
med kaffe, balsamico, urter og kakao
Ingredienser
-
1 stk. udbenet lammebov (med skankeben eller lammebryst)
-
4 stængler frisk persille
-
4 stængler frisk dild
-
2 stængler timian
-
1 økologisk citron
-
3 stk. fed hvidløg
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
3 spsk. kaffe
-
3 spsk. kakaopulver
-
4 dl balsamicoeddike
-
2 gulerødder
-
2 bananskalotteløg
-
Salt og groft peber
-
Bindegarn
Fremgangsmåde
Hak persille, dild og timian og rør med reven citronskal, halvdelen af de pressede hvidløg, salt og peber. Læg boven eller slaget med skindsiden ned. Fordel urterne jævnt over kødet, hvorefter det rulles stramt og bindes.
Bland resten af det pressede hvidløg med kaffe, kakao, balsamico og citronsaft. Gnid blandingen godt ind i kødet og krydr med salt og peber. Læg kødet i ovnfast fad. Skræl gulerødder, pil løgene og skær i kvarte.
Kom gulerødder og løg i fadet og braiser ved 160 grader i ca. 3 timer. Lammerullestegen kan som alternativ tilberedes 12 timer ved 74 grader.