Opskrift
Filet de bouef én Tournedos
med sauce Au pinot noir
Ingredienser
-
4 stk tournedos
-
150 g kantareller
-
25 g smør
-
Sauce
-
2 dl pinot noir
-
2 dl kalvesky
-
2 skalotteløg
-
1 fed hvidløg
-
1 spsk sennep
-
50 g smør
-
Salt og peber
-
Grønkålssalat
-
1 bk eller pose grønkål
-
2 æbler
-
4 søde dadler
-
1 dl perlebyg
-
1 spsk olivenolie
-
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kødet brunes godt af på en varm pande med lidt smør. Tilbered herefter tournedos’erne færdige i pvnen på en rist ved 180 grader i 10 - 12 min. Svampe pensles for jord, og steges i det resterende smør i ca. 8 min til de tager farve og er serveringsklare derefter.
Sauce
Lidt smør smeltes og skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres gyldent. Pinot noir kommes i og reduceres lidt. Kalvesky og sennep kommes i og saucen koger ind i ca. 12 – 15 min.
Salat
Grønkål skylles grundigt og skæres i mindre stykker uden stokken. Perlebyg koges i ca. 5 minutter og trækker herefter i vandet i 10 minutter. Derefter sies de og køles ned. Dadlerne skæres i mindre stykker. Æbler skæres i små stave. Salaten vendes sammen med lidt olivenolie samt salt og peber.