Opskrift

Filet de bouef én Tournedos

med sauce Au pinot noir

Personer

4 PERSONER

Timer

30 minutter

Ingredienser

  • 4 stk tournedos

  • 150 g kantareller

  • 25 g smør

  • Sauce

  • 2 dl pinot noir

  • 2 dl kalvesky

  • 2 skalotteløg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk sennep

  • 50 g smør

  • Salt og peber

  • Grønkålssalat

  • 1 bk eller pose grønkål

  • 2 æbler

  • 4 søde dadler

  • 1 dl perlebyg

  • 1 spsk olivenolie

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kødet brunes godt af på en varm pande med lidt smør. Tilbered herefter tournedos’erne færdige i pvnen på en rist ved 180 grader i 10 - 12 min. Svampe pensles for jord, og steges i det resterende smør i ca. 8 min til de tager farve og er serveringsklare derefter.


Sauce

Lidt smør smeltes og skalotteløg og hvidløg hakkes fint og sauteres gyldent. Pinot noir kommes i og reduceres lidt. Kalvesky og sennep kommes i og saucen koger ind i ca. 12 – 15 min.


Salat

Grønkål skylles grundigt og skæres i mindre stykker uden stokken. Perlebyg koges i ca. 5 minutter og trækker herefter i vandet i 10 minutter. Derefter sies de og køles ned. Dadlerne skæres i mindre stykker. Æbler skæres i små stave. Salaten vendes sammen med lidt olivenolie samt salt og peber.