Opskrift

Braiseret nakketfilet

med bagte æbler & sellericreme

Personer

4 PERSONER

Timer

3 timer

Ingredienser

  • Braiseret nakkefilet

  • 1 nakkefilet (ca. 2 kg)

  • 4 gulerødder

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 laurbærblade

  • Salt

  • Peber

  • Olie til stegning

  • Sellericreme

  • 1 knoldselleri, skrællet

  • 2 dl mælk

  • 2 dl vand

  • Salt

  • Peber

  • Evt. lidt citronsaft

  • Bagte æbler

  • 4 æbler

  • Lidt honning

  • Lidt smør

Fremgangsmåde

Braiseret nakkefilet

Sæt en god stor gryde over ved middelhøj varme. Giv kødet en omgang salt og peber hele vejen rundt. Skræl og skær grøntsagerne ud i grove stykker. Når gryden er god varm, brunes kødet godt og grundigt hele vejen rundt. Tag kødet op og brun grøntsagerne i samme gryde. Efter ca. 5 minutter skal kødet ned og ligge på grøntsagerne, og derefter hældes vand på til stegen er ca. halvt dækket. Låg på gryden, skru ned for varmen og lad det hele stå og småsimre i 2-3 timer. Alternativt sættes gryden med låg ind i en 160 grader varm ovn. Tilberedningstiden er den samme som på komfuret. Husk dog at en gryde med plastichåndtag ikke er velegnet til at komme ind i en varm ovn.


Sellericreme

Skræl sellerien og skær den ud i grove tern. Hæld mælk og vand i en gryde sammen med selleristykkerne. Kog hele herligheden ved middelvarme, under låg, til sellerien er gennemkogt. Blend det hele til en glat puré/creme og smag til med salt og peber samt evt. citronsaft. Cremen kan sagtens laves i god tid og så varmes op i en gryde, når du skal bruge den.

 

Bagte æbler

Skær bunden af æblerne, så de kan stå uden at vælte. Behold stilken på og skær i den anden ende. Dryp en lille smule honning og en lille klat smør oppe ved stilken. Sæt æblerne i en bradepande og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller indtil du kan stikke en spids kniv i æblerne og den slipper let. Når du skal servere, kan du blende saucen med grøntsagern, eller jævn den med en meljævning. Skær stegen i skiver og sæt på bordet med sellericremen og de bagte æbler.