Opskrift
Sunday roast
Ingredienser
-
700-800 g okseroast. Evt. af inderlår eller tyksteg
-
1 kg kartofler – helst sorten bintje
-
1 bakke cherrytomater på stilk
-
Salt og peber
-
RØDVINSSAUCE:
-
1 l kalvefond
-
2 skalotteløg finthakket
-
1/2 flaske rødvin
-
1 dl portvin
-
2 kviste frisk timian
-
2 spsk. balsamico
-
1/2 dl tomatpuré
-
100 g champignon
-
2 laurbærblade
-
50 g smør
Fremgangsmåde
Krydr okseroasten godt med salt og peber og grill den godt hele vejen rundt i et par minutter. Herefter
rosasteges den i ca. 18–20 min. og hviler i ca. 15 min.
FRITTER
Skræl kartofler og udvand dem 1 døgn. Skær dem i fritter og udvand dem endnu 1 døgn. Tørres i et klæde og friteres ved 150 grader og
dryppes af. Inden servering friteres de ved 180 grader og drysses herefter med havsalt.
CHERRYTOMATER
Tomaterne vendes i lidt olie med havsalt og bages i 10–15 min. ved 180 grader
RØDVINSSAUCE
Skalotteløg sauteres klare i smør, hvorefter halvdelen af rødvinen tilsættes sammen med timian og champignon og laurbær. Vinen reduceres ned til 25 % af den oprindelige mængde, og herefter tilsættes den sidste rødvin samt portvin, kalvefond, balsamico og
tomatpuré. Saucen koges yderligere ind til det halve. Kog videre i 5-10 min. Saucen jævnes og smages til. Ved servering monteres saucen med lidt smør.