Opskrift

Sunday roast

Personer

4 PERSONER

Timer

1 time

Ingredienser

  • 700-800 g okseroast. Evt. af inderlår eller tyksteg

  • 1 kg kartofler – helst sorten bintje

  • 1 bakke cherrytomater på stilk

  • Salt og peber

  • RØDVINSSAUCE:

  • 1 l kalvefond

  • 2 skalotteløg finthakket

  • 1/2 flaske rødvin

  • 1 dl portvin

  • 2 kviste frisk timian

  • 2 spsk. balsamico

  • 1/2 dl tomatpuré

  • 100 g champignon

  • 2 laurbærblade

  • 50 g smør

Fremgangsmåde

Krydr okseroasten godt med salt og peber og grill den godt hele vejen rundt i et par minutter. Herefter
rosasteges den i ca. 18–20 min. og hviler i ca. 15 min.


FRITTER

Skræl kartofler og udvand dem 1 døgn. Skær dem i fritter og udvand dem endnu 1 døgn. Tørres i et klæde og friteres ved 150 grader og
dryppes af. Inden servering friteres de ved 180 grader og drysses herefter med havsalt.

 

CHERRYTOMATER

Tomaterne vendes i lidt olie med havsalt og bages i 10–15 min. ved 180 grader

 

RØDVINSSAUCE

Skalotteløg sauteres klare i smør, hvorefter halvdelen af rødvinen tilsættes sammen med timian og champignon og laurbær. Vinen reduceres ned til 25 % af den oprindelige mængde, og herefter tilsættes den sidste rødvin samt portvin, kalvefond, balsamico og
tomatpuré. Saucen koges yderligere ind til det halve. Kog videre i 5-10 min. Saucen jævnes og smages til. Ved servering monteres saucen med lidt smør.