Opskrift
Iberisk æbleflæsk
Ingredienser
-
600 g secreto de Iberico (flanke)
-
16 skalotteløg
-
6 faste æbler (med god syre, kvartede, befriede for
-
kærnehuset og skåret i pæne både)
-
4 mellemstore rødløg (pillede og kvartet fra top til rod)
-
1 bakke babyspinat
-
1 kvist rosmarin
Fremgangsmåde
Smut skalotteløgene og bag dem møre i ca. 30 min. ved 150 grader. Krydr omhyggeligt kødet med friskkværnet salt og peber på hver side og steg det gyldent og sprødt, men stadigt godt rosa ved hård varme ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden og lad det hvile på en rist. Kom rødløgsbådene i fedtet fra kødet og sauter dem knapt møre. Tilsæt æblebådene sammen med rosmarinen og de smuttede, bagte skalotteløg. Steg ved moderat varme til æblerne er varme, men stadigt har bid, hvorefter du til slut vender spinatbladene i. Smag til med salt og peber. Giv kødet 20 sekunder på hver side på en meget varm pande og skær det i lange strimler på tværs af kødfibrene og anret med grøntsagerne. Drys med flagesalt.
Andre opskrifter med Svinekød

med kartofler, bønnesalat og kryddersmør

med pommes Anna, glaserede gulerødder og kantarelsauce

med honningbagte rodfrugter og rødvinssauce

med grillede grøntsager

med svampesmør og svampesauté

med håndskårne fritter og bearnaise

med grov salat med spelt og blåbær

med jordskokker

med kulørt bedesalat med linser og fuldkorn

med grønkål, pære og løg samt knuste kartofler

med krydderurter

i lag med jordskokker kogt med mørk øl

braiseret i ovn med mørk øl og perlespelt nedkogt med fløde- og soyastegte mandler



af friskhakket grisekød

med brun sovs og bløde løg

med bagte æbler & sellericreme

med let sommersalat

med kartoffel og tangkrydderi


med krydret oksekød og lime

med kalkun og kryddersmør

med oksekød og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med kylling og kryddersmør

med meatballs og kryddersmør


med korianderfrø

med marinerede gulerødder

med ost, bacon og timian

med endive, varme krydderier og slagterbacon


med salvie og slagterbacon

med feta og tomat



med varme marokkanske krydderier

med marokkansk krydderi

med bagte rødløg

med kaffe, balsamico, urter og kakao



med aromatiske middelhavsgrøntsager



med chorizo bearnaise








med slagterbacon



med beder og syltede perleløg

med rødbedesalat

med æble og rodfrugt




på bund af rødkål, svesker, æbler og abrikos

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

med sauce Au pinot noir

indbagt farsbrød

i cocotte med gewurtztraminer

med surkål

med røget skinke og munsterost






med sprøde kartofler




