Opskrift

Iberisk æbleflæsk

Personer

4 PERSONER

Timer

30 minutter

Ingredienser

  • 600 g secreto de Iberico (flanke)

  • 16 skalotteløg

  • 6 faste æbler (med god syre, kvartede, befriede for

  • kærnehuset og skåret i pæne både)

  • 4 mellemstore rødløg (pillede og kvartet fra top til rod)

  • 1 bakke babyspinat

  • 1 kvist rosmarin

Fremgangsmåde

Smut skalotteløgene og bag dem møre i ca. 30 min. ved 150 grader. Krydr omhyggeligt kødet med friskkværnet salt og peber på hver side og steg det gyldent og sprødt, men stadigt godt rosa ved hård varme ca. 3 min. på hver side. Tag kødet af panden og lad det hvile på en rist. Kom rødløgsbådene i fedtet fra kødet og sauter dem knapt møre. Tilsæt æblebådene sammen med rosmarinen og de smuttede, bagte skalotteløg. Steg ved moderat varme til æblerne er varme, men stadigt har bid, hvorefter du til slut vender spinatbladene i. Smag til med salt og peber. Giv kødet 20 sekunder på hver side på en meget varm pande og skær det i lange strimler på tværs af kødfibrene og anret med grøntsagerne. Drys med flagesalt.