Opskrift

Kamsteg

med sprød svær, sovs, rødkålssalat, brune og hvide kartofler

Personer

4 PERSONER

Timer

1 time

Ingredienser

  • 1500 g svinekam med svær (få evt. slagteren til at ridse sværen)

  • 1,5 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

Stegen tages ud af køleskabet ca. 1 time før den skal steges. Salt sværen. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en forvarmet ovn på 175 grader. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kødet skal have en kernetemperatur på ca. 68 grader.


Vigtigt!

Tilsæt evt. mere væde. Hvis sværen mangler at boble op, kan man evt. grille den. Men hold øje med stegen, da det går hurtigt. Stegetid 1 ½ time.